RESERVEREN

HUISREGLEMENT

Omdat goede afspraken goede vrienden maken, delen we graag enkele huisregels en voorwaarden met jullie. Zo kan iedereen ten volle genieten van zijn verblijf bij Maison Flo.

 1. Door te boeken ondertekenen jullie onderstaand huisreglement en gaan er impliciet mee akkoord.
   
 2. Florius BV verhuurt het domein in zijn totaliteit, voor maximaal 15 personen. Door het huren van het domein erkent de huurder de omschrijving van het domein te aanvaarden zoals omschreven op de website www.maison flo.be of op de site van een van onze tussenpersonen. De tarieven gelden per week, per weekend, per midweek of verlengd weekend en zijn exclusief de eventuele lasten die zullen verrekend worden door aftrek op de huurwaarborg. De geldende tarieven worden omschreven op de website onder de sectie reserveren.  De huurder is verantwoordelijk opdat de maximale capaciteit van 15 personen (incl kinderen) niet overschreden wordt. In geval van niet naleving van deze capaciteit heeft de beheerder het recht personen te weigeren of extra kosten aan te rekenen.Bij de reservatie dient de huurder een gedetailleerde oplijsting te geven van de samenstelling van de groep. Elke wijziging dient vooraf gemeld te worden.
   
 3. De waarborg betreft de garantie voor het dekken van eventuele schade of bijkomende gemaakte kosten (film on demand,…) . Het waarborgbedrag wordt geregeld via bankoverschrijving en moet ten laatste 2 weken voor aankomst voldaan zijn.
   
 4. Kosten inclusief in de huurprijs:
  1. Het energieverbruik (excl hout).
  2. Het waterverbruik.
  3. De eindschoonmaak.
  4. De gemeentelijke verblijfstaksen.
  5. Het ophalen van het huisvuil
    
 5. De huurder dient het gehuurde goed als een goede huisvader te onderhouden en hij is verantwoordelijk voor alle schade die hij tijdens zijn verblijf zou veroorzaken.Alle kosten voor herstel of heraankoop komen te zijner laste, en zullen in rekening gebracht worden bij de waarborg. Indien de waarborg niet volstaat om de gemaakte schade te dekken zal een extra afrekening opgemaakt worden.
   
 6. De eindschoonmaak is inclusief in de huurprijs, maar volgende taken zijn ten laste van de huurder: vaatwas; ledigen en sorteren van het afval; reinigen van de ovens en BBQ’s, ledigen van de houthaard, ledigen van de koelkasten en diepvries. We vragen ook om de woning te stofzuigen voor vertrek. Bij het niet naleven van één of meerdere van deze taken zullen extra kosten (€40 per uur) aangerekend worden.Tevens dient de huurder het meubilair op de oorspronkelijke plaats terug te plaatsen. Gelieve de ramen en deuren goed af te sluiten bij vertrek, alsook de verwarming op vorstbeveiliging te zetten.
   
 7. Huurreservatie kan gebeuren via één van onze tussenpersonen of rechtstreeks via onze eigen website. Om een periode definitief te reserveren moet een voorschot betaald worden ter grootte van de helft van de huurprijs en dit binnen de 7 dagen na aanvraag tot reservatie. Dit bedrag dient per bankoverschrijving betaald te worden. De bevestigingsbrief van de definitieve huur die daarna wordt opgestuurd dient bij aankomst voorgelegd te worden.
  Het is zeer belangrijk bij het betalen de referentie te vermelden (boekingsnummer). De reservatie is definitief na ontvangst van het voorschot.
  Ten minste twee weken vóór aankomst dient het totale huurbedrag betaald te worden via overschrijving, inclusief de waarborg ter waarde van €500. Op het waarborgbedrag zullen de eventuele extra lasten verrekend worden en zal er de eventuele schade op ingehouden worden. Het saldo zal binnen de 14 dagen na uitchecken terugbetaald worden.
   
 8. Bij aankomst dient de huurder zich aan te melden bij het huis om de sleutels in ontvangst te nemen. Enkel indien de volledige huur en de waarborg betaald zijn zullen de sleutels overhandigd worden. Elke schade die bij aankomst wordt vastgesteld dient door de huurder gemeld te worden aan de beheerder binnen 1 uur na aankomst, via Whatsapp op het nummer +32 479 79 84 71.
  Bij vertrek dienen alle sleutels terugbezorgd, zo niet dient er 30 € per sleutel betaald te worden.
  In geval van schade of breuk veroorzaakt door de huurder of één van de leden van de groep zullen de hieraan verbonden kosten aan de huurder aangerekend worden of in mindering gebracht worden van de waarborg. Elke schade dient gemeld te worden aan de beheerder.
   
 9. Aankomst kan vanaf 16 u en vertrek moet gebeuren vóór 10 u.
   
 10. Huisdieren zijn niet toegelaten. Bij niet naleving kan de beheerder de huurders de toegang tot het gebouw weigeren. Indien de huurder toch huisdieren mee neemt tijdens zijn verblijf zullen extra schoonmaakkosten aangerekend worden aan €40 per uur.
   
 11. Plezier wordt alleen maar aangemoedigd, doch gelieve geen nachtlawaai te maken tussen 22 u en 7u. Maison Flo is gelegen in een klein landelijk dorp, wij vragen dan ook respect te hebben voor de omgeving en het stil te houden na 22u. De gemeente en politie controleren streng en beboeten zwaar. Bij vaststelling van inbreuk door gemeente of politie zijn de boetes voor de huurder en leggen wij, voor de geleden imagoschade, een extra boete op van € 2.500.
   
 12. Afval: het afval dient niet gesorteerd te worden en mag gezamenlijk in de afvalcontainer gegooid te worden. De code van het slot van de afvalcontainer is 273. Gelieve bij het verlaten van de woning al de afval in zakken in deze container te gooien, inclusief de vuilbakjes in de badkamers en toiletten. Afvalzakken kunnen gevonden worden in de keuken.
 13. De huurders moeten hun eigen bedlinnen boven de aanwezige bescherming aanbrengen. Dus zeker niet vergeten mee te brengen: kussensloop, hoeslaken en dekbedovertrek. Indien gewenst kan bedlinnen optioneel bijgehuurd worden aan €10 per persoon. Het bedlinnen zal dan beschikbaar zijn in de woning bij aankomst.
   
 14. In de keuken staat een vaatwasser, dus geen product vergeten mee te brengen wanneer jullie die willen gebruiken.
   
 15. Keukengerei moet gereinigd en ordelijk teruggeplaatst te worden.
   
 16. Er worden nooit vetresten of frituurvet in de gootsteen of tuin gegoten (er is geen friteuse aanwezig).
   
 17. De woning mag nooit onderverhuurd worden. Als u de woning voor een bepaalde periode huurt, wordt er verondersteld dat u zelf met groep gedurende die hele periode gebruik maakt van de woning. Een vakantieperiode opsplitsen met een tweede groep wordt niet toegelaten, zeker niet zonder voorafgaand overleg met uitbaters.
   
 18. De eigenaars zijn gemachtigd om aan elk verblijf een einde te stellen wanneer de groep zich duidelijk onverdraagzaam opstelt of de leefregels en een goed nabuurschap niet naleeft, dit zonder de terugbetaling van de gestorte huurbedragen.
   
 19. De eigenaar kan op ieder ogenblik zijn eigendom betreden om nazicht te doen van de binneninstallaties, verwarming, onderhoud van het gazon en dit zonder de toestemming van de huurder. De eigenaar is gehouden de privacy van de huurder te respecteren.
   
 20. De huurder draagt zorg voor de woning. We zijn een gezinsvriendelijke vakantiewoning, als het verblijf een gezellig samenzijn is met vrienden of familie in de Ardennen dan zijn jullie van harte welkom. Als het de bedoeling is om een fuif, vrijgezellenfeest,… te houden dan is ons verblijf hiervoor niet geschikt.
   
 21. Elke annulatie van de reservatie vanwege de huurder dient via mail te gebeuren. Annulering tot 14 dagen voor aankomst is kosteloos. Indien er daarna geannuleerd wordt, kan er geen terugbetaling gebeuren.
  De beheerder kan, in geval van aangetoonde overmacht, een verblijf annuleren.
   
 22. Roken (incl elektronisch) is absoluut verboden in heel de woning. Indien u buiten rookt, gelieve dan ook de peukjes op te ruimen. Indien hierop een overtreding wordt vast gesteld wordt er een extra schoonmaakkost aan €40/uur aangerekend.
   
 23. Bij beschadiging van het doek van het biljart (scheur of vlek), wordt een schadevergoeding van minimum 350,00 euro in rekening gebracht door inhouding op de terug te storten waarborgsom.
   
 24. Het maken van vuur is absoluut verboden. Dit omvat zowel het gebruik van kaarsen, vuurkorf, vuurwerk, wensballon, etc. Vuur mag enkel gemaakt worden, op correcte wijze in de haard en de barbeque.